Nou!!!

Inca de anul trecut am desfasurat in luna august o noua sesiune de tabara care va avea loc si in acest an in luna iulie,la Marisel in jud. CLUJ. Am ales aceasta locatie datorita faptului ca am gasit aici un partener de incredere in ceea ce priveste serviciile de cazare si masa adaptate cerintelor de baza ale copiilor.

Mărişel se află la circa 50 de kilometri, respectiv o oră de mers, de Cluj-Napoca. Traseul cel mai rapid este Floreşti – Gilău – Şomeşu Cald – Şomeşu Rece- Mărişel. Destinaţia e străjuită de lacuri superbe – Tarniţa, în aval, şi Beliş, în amonte de comună. Drumul nu este în starea cea mai bună, dar nu pune probleme deosebite decât iarna, când fără lanţuri la maşină îţi e imposibil să ajungi la destinaţie. Turişii pot ajunge la Mărişel şi cu bicicletele în câteva ore. În zonă se poate ajunge şi dinspre dinspre Huedin, prin Beliş, cale de 38 de kilometri. Maşina şi bicicleta sunt singurele mijloace de a ajunge aici.
Trasee turistice se pot face în zona Ţâcla Găvrii, o stâncă aflată la doi kilometri de centrul comunei, zonele Rezervaţia Măguri-Răcătău, amenajările hidrografice de pe Someşul Cald şi de pe Someşul Rece, defileul Someşului Rece, rezervaţia naturală Padiş şi rezervaţia Scărişoara. Aici se va amenaja în curând şi o pârtie de schi.  Comuna Măguri-Răcătău are pe teritoriul său şapte zone naturale protejate, defileul Răcătăului (cunoscut şi sub numele de „Împărăţia lui Zamolxe”), Cheile Dumitresei, Turbăria de la Dameş şi Balomireasa, muntele din care izvorăşte Someşul Rece şi Răcătăul. Numeroase drumuri şi poteci care împânzesc zona montană oferă posibilităţi multiple de organizare a unor excursii spre Dobrin, Vârful Dumitreasa, Piatra Groşilor, Muntişoru, Bogdanul, Chicera Comorii şi Chicera lui Matei.

Deşi cei mai mulţi oapeţi vin aici să se bucure de natură, există posibilităţi de divertisment şi pentru pasionaţii de adrenalină. Mărişelul e  încojnurat de văi, unde poţi să faci escaladă,  tirolină, se organizează plimbări cu maşini de  teren, pe cai . Sunt destul de multe activităţi.  Suntem între lacul Tarniţa şi Beliş, unde se pot face sporturi acvatice.

Citeste mai mult: adev.ro/pbdm6g

Citeste mai mult: adev.ro/pbdm6g

Ii asteptam pe copiii dumneavoastra sa-si petreaca vacanta de vara alaturi de noi.