articol nr. 1

Interacţiunea si interferenta părinţilor in legatura cu aspecte legate de tabara

Cum societatea noastra creste tot mai complex si stilul de viaţă devine tot mai agitat, parintii se lupta pentru a lua o decizie in ceea ce priveste care este cel mai bun lucru pentru copiii lor. Cei mai multi parinti doresc o experienţă de tabără care va oferi acel tip de independenta, de experienta educationala si crestere sănătoasa si adaptata nevoilor copilului lor, dar şi mai important, ei doresc o experienta in care copilul lor sa se afle in siguranţă. Pentru cei mai multi copii (şi părinţi), trecerea de la casa la tabăra implică o perioadă de adaptare, care poate include anxietate de separare.Copilul trebuie să înveţe să traiasca într-un cadru nou fara parinti. Cu cat se apropie timpul de plecare in tabara, copilul poate începe să se simtă anxietate doar la gandul ca lasa in urma confortul unui mediu previzibil.

munca noastra se bazeaza pe increderea copiilor si a parintilor in noiIn acelasi timp, parintii, pot incepe sa puna la indoiala decizia lor de a-si trimite copilul in tabara. Ei doresc sa stie mai multe despre staff si persoanele care vor avea grija de copilul lor.În timp ce noi credem că adaptarea la tabara va fi mai uşoara dacă va fi mai puţin contact cu parintii, astăzi, acestia aşteapta un nivel diferit de comunicare.

Tabere sunt încercarea de a crea un parteneriat cu părinţi cu privire la dezvoltarea sanatoasa a copilului lor. Părinţii acorda încredere în ceea ce facem şi au informaţii valoroase  despre copilul lor. În cazul în care  avem ocazia să întâlnim părinţii sau sa vorbim cu ei în timpul sesiunii de tabara, este important să aratăm un interes real în preocupările lor şi sa discutam despre moduri de a ajuta copilul lor sa aiba o experienţă de succes de tabără.Acest lucru este la fel de important ca si faptul in care la sfarsitul taberei, daca este posibil, sa vorbim cu fiecare parinte si sa raspundem la intrebari  despre experienta copilului lor din tabara.

Acest fapt poate duce la construirea unei increderi solide din partea parintilor in ceea ce privesc aspectele de tabara si valentele acesteia in ceea ce priveste dezvoltarea sanatoasa a copilului lor.

(Connie C Coutellier & Kathleen Henchey- „Camp is for camper”/ pag.14-15)