Colibita, iunie – 2019

La iesirea din Bistrita Bargaului drumul incepe sa urce serpuind, peisajul devenind din ce in ce mai salbatic. La vreo 7 Km de Bistrita Bargaului, apare barajul de acumulare si lacul Colibita. Privind de la baraj nu reusesti sa zaresti decat o parte a lacului care este destul de mare, un mic ocol al acestuia durand 2 ore cu masina, bineinteles admirand frumusetile naturii ce te inconjoara, iar in zare poti zari muntii ce strajuie lacul: Strunioru si Bistricioru.

tabara colibita activitate de catarare scoalaZona ofera vaste posibilitati de destindere pentru iubitorii muntelui, in orice anotimp: excursii, drumetii (Taul Zanelor, izvorul de apa minerala Borcut, trasee montane – traseu marcat de 3,5 ore pana in Vf. Bistricioru), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (pastrav, clean, caras – in lacul Colibita) etc.

Colibita a fost si va ramane un colt de rai. Tabara este situata la coada lacului Colibita, in mijlocul unei mici si prietenoase comunitati: Mita.
Aici activitatile de navigatie si acvatice sunt de prim rang: Vom invata sa manevram o canoe alaturi de partenerul ales, vom face turul lacului cu velierul invatand cate putin si din tainele navigatiei cu panze precum si despre imprejurimile de poveste a caror strajer a fost dintotdeauna  muntele Bistricior.

Vom invata cum si de ce e bine sa lucrez in echipa. Vom invata si despre tainele inotului in bazinul noului SPA construit anul acesta exact langa pensiunea in care locuim.